Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.vrijdag 23 januari 2009

Tekening

En ik heb weer een nieuwe tekening af. Een pentekening van een vakwerkhuis.

Give thanks quilt

Zo, ik heb eindelijk weer eens aan mijn give thanks kunnen werken. Het begint er goed uit te zien en het formaat is acceptabel. Het duifje en het hartje zitten nog los maar de rest zit al aan elkaar. Er moet wel nog wat op geborduurd maar ik kon de verleiding niet weerstaan om dit stuk al aan elkaar te maken.

woensdag 21 januari 2009

Druk

Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets op mijn blog zette. Het normale ritme is er weer. De praktijk is weer open, de cursussen zijn weer begonnen. Dus is het druk. Dat betekent weinig tijd voor quilten e.d. Helaas. Eerst mijn examen acupunctuur en dan komt er weer wat ruimte.
Ik heb wel nog bij de Log cabin stofjes gekocht voor een nieuw project maar dat moet nog even wachten anders heb ik te veel onder handen. Ik weet niet hoe het andere bloggers vergaat maar ik word toch wat onrustig van te veel ufo's en te weinig affo's en dan nog al die wimmetjes.

vrijdag 9 januari 2009

Give thanks

Mijn give thanks vordert gestaag. De duifjes zijn klaar. Ik heb een goed beeld hoe ik hem uiteindelijk het beste in elkaar kan zetten.

Verder ben ik begonnen met het eerste blokje van Noah's ark. Wel een heel gepeuter maar heel leuk. En nu het normale ritme weer begonnen is is er wel minder tijd voor deze dingen. En met een eigen praktijk is er gewoon veel te doen.

Deze week heb ik voor het eerst een houtskool tekening gemaakt. Ja, behalve quilten zit ik ook op tekenles. De laars wil ik jullie niet onthouden.
En daaronder is nog een foto van mijn hele kerstfamilie. Eigenlijk wel jammer, zo veel werk en nu liggen ze zorgvuldig opgeborgen te wachten tot volgend jaar.

dinsdag 6 januari 2009

En kijk, ik heb geleerd. Het plaatje van Noah's ark staat meteen in de zijbalk. Nu de blokjes maken.

Noah's ark

Ik heb een nieuwe BOM ontdekt. Het kostte wat moeite om deze te downloaden omdat de gewone manier niet lukte. Is maar goed dat ik kinderen heb die me af en toe een handje helpen. Ik ga noah's ark maken. Het zijn zo'n schattige plaatjes maar wel een beetje pietepeuterig. Ik heb alle plaatjes gedownload en maar meteen geprint. Nu de plaatjes op de stof en de bijpassende randjes erbij zoeken met het garen. Mmmm, leuk.

maandag 5 januari 2009

Sneeuw

Onverwachts een ochtend vrij. Het sneeuwt hier al enkele uren en er ligt zeker 10 cm. Ik heb de klanten afgebeld omdat de praktijk nu wel heel moeilijk te bereiken is. En evt. bel ik vanmiddag ook maar iedereen af. Ik heb nu nog geen foto's gemaakt maar heb wel van eerdere sneeuw een paar leuke foto's. Hieronder zie je Fleurtje die zich flink uitleeft.
Daaronder staat een foto van een krenteboompje en een foto van een mini Japanse kers. Sneeuw leent zich voor mooi foto's.


zondag 4 januari 2009

country calender

Ik kon het niet laten. Het quiltje moest af. Ik weet alleen nog niet of ik er een afwerk rand aanmaak of niet. Misschien kan er later een grotere quilt van gemaakt worden. Aan de andere kant het is zo schattig dat ik het ook wel leuk vind om hem ergens te hangen. Mmm, moet ik nog een nachtje over slapen.

country calender

En ik ben bezig met het eerste blikje van de country calender van Ellen. Het vordert gestaag maar is nog niet af. Prikbord werkt heel aanstekelijk om de "productie" te verhogen. Ook al is het blokje nog niet af je kunt toch al heel goed zien hoe het wordt.

give thanks

Ik heb weer een aantal blokken af van de give thanks quilt. Althans bijna af want sommige kan ik pas helemaal op het laatste afmaken. Het ziet er wel goed uit.

vrijdag 2 januari 2009

Help

Oh, daar ga ik weer. Ik heb me aangemeld voor het BOM project van Elly's quiltplace. En zodoende wilde ik haar label in de zijbalk zetten. Maar het lukt niet. Ik kan geen gadgets van mezelf in de zijbalk zetten. Alleen maar in het middenstuk. Dus nu heb ik het label weer verwijderd en als het goed is gaat het binnen 24 uur hier weg. En dan maar weer op zoek naar een nieuwe manier om hem aan de zijkant te zetten. Als jullie tips hebben dan houd ik me aanbevolen.
Het valt nog niet mee om zo'n blog goed te krijgen. Ik kruip liever achter mijn naaimachine om mijn give thanks quilt af te maken. Het vordert goed. En ik krijg een aardig beeld van hoe ik hem kan verkleinen. Het wordt zo wel totaal anders dan het origineel. Maar desalnietemin heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt.

donderdag 1 januari 2009

2009

Zo'n eerste dag van een nieuw jaar vraagt om een stukje bezinning. En hier op mijn blog wil ik dat doen vanuit de visie van Jin Shin Jyutsu.
Ik beoefen de kunst van Jin Shin Jyutsu. Kosmische Kunstloze Kunst om MIJZELF (te Helpen) KENNEN. JSJ kent 26 Veiligheidsenergiesloten. (VES) Elk VES heeft een locatie op het lichaam en heeft een speciale betekenis. 2009 bestaat uit een 2 en een 9. De 2 staat voor levenskracht voor alle schepselen, staat voor ontvangen, voor het fundament, wijsheid, vertrouwen. De waarheid zien door de ogen van de Schepper. De 2 ligt bij het bekken en helpt zodoende ook het bekken. Maar het helpt ook de benen en de wervelkolom. De 9 staat voor einde van het oude zodat het nieuwe kan starten. De mens die naar buiten komt om in dienst te staan. Mededogen, welwillendheid om een punt te zetten achter wat is geweest. De 9 helpt de voeten maar ook weer de rug en de wervelkolom. Tot slot de 11 (2+9=11) En de 11 zegt: wees het zakken van je schouders, adem uit en ben die je bent. De 11 helpt de schouders, helpt de vertering en het immuunsysteem.
Als we bij onszelf aan de 2, de 9 en de 11 werken dan helpen we ons bekken, onze ruggengraat, onze voeten. Dan staan we stevig met beide voeten op de grond en dan vallen de lasten van onze schouders. Dan ben je die je bent en het helpt je om door de ogen van de Schepper zien. Wat zou dat de wereld ten goede komen.