Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.zaterdag 26 september 2009

sneeuwman


Tijdens mijn dipje kreeg ik het advies iets anders even tussendoor te pakken. Zie hier het resultaat. De top is af. Het is een panel van een sneeuwman. Vervolgens versneden en weer aan elkaar gezet in attick window. ( als ik het hier goed schrijf) Weer een eerste keer voor mij. Maar ik vind hem wel goed gelukt.

During my little "dip" I received the advise to do something little in between. So I sewed a snowman. The top is finished.


En verder heb ik vandaag een workshop kartonnage gevolgd bij de log cabin in Hillensberg. Ook weer een eerste keer. Ik heb een super dag gehad. Sandra de zus van Jaqueline was onze juf en ze deed het fantastisch. Het was inspannend maar wel heel gezellig. En met toestemming van mijn mede cursisten mag ik een foto plaatsen.

And to day I followed a workshop where I made this box.


En behalve een top en een doos heb ik ook nog van 5 sterretjes 5 vierkantjes gemaakt. Nog 15 te gaan.


And I sewed 5 stars into 5 squares. Still 15 stars to sew.

Well, have I been busy or not!


woensdag 23 september 2009

volgers

Bloggen is toch nog niet alles. Geregeld raak ik op de een of andere manier iets kwijt, krijg ik het berichtje niet zoals ik dat wil, verdwijnen foto's in het bericht enz. enz. Nu zie ik dat het kopje volgers verdwenen is. Zo maar opeens. Foetsie. Het is de tweede keer dat me dit gebeurd. En bij mijn weten heb ik hier helemaal niets aan gedaan. Gewoon weg. Ik weet ook niet hoe ik dit weer terug kan halen. Dus mijn excuses aan de volgers. Ik zal proberen weer een nieuw rubriekje aan te maken dat werkt. En dan helaas zullen jullie je opnieuw moeten melden.

Bloggen isn't just something. I loose files, foto's and things like that. Now I lost my followers. Just like that, gone. This is the second time I loose this file. And I really don't now how, just gone like that. My excuses to the followers. I shall make a now file and than unfortunatly you will have to fill up again.

dinsdag 22 september 2009

Uit het dipje

Ik ben eruit. Het dipje van een tijdje terug. Dank voor jullie bemoedigende woorden. Ik heb een half sterretje geprobeerd, 1 sterretje geprobeerd een klein projectje tussendoor gepakt enne....euh, nog een klein projectje tussendoor enne....euh, nog een klein projectje tussendoor en toen opeens, daar was het weer. De drive om verder te gaan. en het resultaat? 8 affe sterretjes en 3 onaffe kleine projectjes. Hopelijk komt er niet nog een dip want dan heb ik een mand vol onaffe dingetjes. Maar kijk, dit is het resultaat.
Ik hoef nog maar 20 sterretjes vierkantjes te maken.

I'm out of my "dip". Thank you for you're support. I tryed several things. Sewing half a square, sewing one square a day, starting a small other project.....and another small project...and another  small project. and then suddenly there it was back again, the drive to go on. And the result? 8 finished blocks and 3 UFO. I hope I don't have a "dip" to often because than I have a basket filled with UFO's. But this is my result. And now I need to sew only 20 stars into squares. How are you all doing now?

maandag 21 september 2009

AntwerpenEindelijk tijd om mijn blog bij te werken. Het zijn drukke tijden geweest. Gister hebben we de laatste spulletjes naar Antwerpen gebracht waar onze zoon op kamers is gegaan. en natuurlijk heeft hij ons een rondleiding gegeven door de stad. Wat een fantastische stad is dat.


Het station is geweldig. Fascinerend om te zien hoe oud en nieuw zo harmonieus op elkaar aansluiten. De historische gebouwen zijn echt de moeite waard.

Het was mooi weer dus de terrasjes puilden uit. Er was van alles te doen. Er stonden levende standbeelden.


Er waren allerlei sporten te zien en te doen. Kortom echt een stad waar je als student maar ook als volwassene je tijd wel doorkomt.

donderdag 10 september 2009

Dipje

Ik heb even behoefte aan peptalk. Het wordt hier een beetje warrig. Na 24 sterretjes van de AQ  kan ik even geen sterretje meer zien. Ik moet er nog 4 maar dan moeten de sterretjes nog vierkantjes worden.
Hoe houden jullie de moed erin?

I need a peptalk. I'm becomming a bit dizzy. After 24 stars I cannot see a star anymore. I have to sew 4 more and than make the stars squares.
How are you doing with the stars?

zondag 6 september 2009

open dagen

Vrijdag en zaterdag heb ik niet veel gequilt. Ik ben alleen maar op stap geweest. De Log Cabin in Hillensberg had open dag en de Oliemolen in Heerlen had een open dag en een tentoonstelling er bij. Op beide plekken was het gezellig, druk en ontmoetingen met Costa-zusjes. En wat heb ik weer mooie dingen gezien. Wat maken mensen toch schitterende werkstukken. Er was zelfs een kleedje wat een meisje met haar voeten had geknipt met een fotootje erbij dat ze ook met haar voeten deed borduren. Ik heb jaren in de zorg gewerkt en heb heel wat wonderbaarlijke mensen ontmoet die met de mond deden schilderen, met de voeten deden typen, met de ogen een touchscreen bedienden etc. Gebruik maken van de mogelijkheden die je wel nog hebt. Van dat quiltje zou ik hier wel een foto willen plaatsen maar ik vind dat ik daar toestemming voor nodig heb dus jullie zullen het met andere foto's moeten doen.
Dit zijn de  Moda stofjes van  de Log Cabin.

I didn't quilt much these days. There were "open dagen" in Hillensberg en Heerlen. I saw many beautifull quilts. There was also a little quilt from a girl who cut the fabrics with her feet. unbelievable. She also placed a picture were she showed how she embrodered with here toes.
I worked for years with these poeple and saw many extra ordinary things like painting with your mouth, typing with your feet, touching a touchscreen with your eyes.
On the upper picture you can see the fabrics I bought at The Log Cabin

Na mijn walk through the garden wilde ik toch een eenvoudig iets voor tussendoor hebben want je kunt de AQ moeilijk een eenvoudig tussendoortje noemen;-). En moedig als ik ben geworden heb ik stofjes van  Kaffe Fasset gekocht. Eigenlijk ben ik een Moda fan en meer klassiek en country dan het gewaagde gekleurde van Fasset maar vooruit als ik op een motor durf te stappen durf ik toch zeker ook Kaffe aan? En omdat je als je A zegt ook B moet zeggen ben ik gelijk gaan snijden en zie hier het resultaat. Vraag niet hoe ik er nu bij loop want i.p.v. mijn tweede jeugd voel ik nu wel 80. Ik weet dat ik niet alles achter elkaar moet doen maar ik kon het niet laten. Het zag er zo leuk uit. Op de foto is alles gewoon naast elkaar gelegd maar nog niet genaaid.

After my walk through the garden I wanted a simple thing to do because you cannot call the AQ a simple and fast thing to do. And because I became a brave girl this year I bought fabrics from kaffe Fasset. I'm more a Moda fan but when I dear to step on a motorcycle then I also dear to buy Kaffe fabrics. And when I got home I cut them and put them together without sewing yet. And this is my result.

woensdag 2 september 2009

Affo

En dit hij dan. A walk through the garden is af. Net op tijd want binnenkort verwacht ik de Sweet memory Quilt van Leintje in de bus. En ook al vind ik het leuk om enkele projecten onder handen te hebben te veel is te veel. En voor mij geldt dan dat ik tot niks meer kom. Nu is het allemaal lekker overzichtelijk. Echt aktief ben ik nu alleen nog met de Antique Quilt van Guute. Maar ik ga nog wel een leuk tussendoortje zoeken hoor. Nou ja...zoeken....? Ik hoef eigenlijk alleen maar een keuze te maken want er is nog zo veel wat ik wil.