Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.maandag 29 maart 2010

En de winnaar is....

Een tijdje geleden moest mijn dochter voor school een verhaal schrijven en het beste verhaal werd opgstuurd naar Heerlen en deed mee met de "write now" wedstrijd. Ze schreef haar verhaal en inderdaad het werd door de docente geselecteerd en werd dus vervolgens opgestuurd.
Afgelopen donderdag was de prijsuitrijking. En je moest laten weten of je bij die prijsuitrijking aanwezig zou zijn. Mijn dochter had alles maar met een half oog gelezen en dus over het hoofd gezien. Vervolgens kreeg ze een telefoontje op haar mobiele. Ze begreep in eerste instantie niet dat het om deze wedstrijd ging dus zei ze:" Meneer ik ken u niet ik hang nu op!". Daarna kreeg ze nog een smsje maar ze kende het nummer niet en dan belt ze niet terug.
Op woensdagavond kreeg ze in de gaten dat je je moest aanmelden dus hals over kop nog snel aangemeld. Donderdag avond ging ze met een groepje van school naar het "Glaspaleis" waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Er waren ook schrijvers en het was een heel gebeuren.  Toen de derde prijs bekend werd gemaakt dacht ze dan zal ik er wel niet meer bij zitten. Toen de tweede prijs kwam luisterde ze nog maar half. En toen de winnaar werd omgeroepen dacht ze: Hey, dat is mijn naam.
Yes, onze dochter heeft de eerste prijs gewonnen. Nu mag ze 20 juni door naar de landelijke finale in Rotterdam. Ze is nog steeds een beetje hyper. Krijgt enorm veel telefoontjes. Iemand bracht een klein cadeautje. En ze kreeg een uitnodiging voor een interview op de regionale radiozender. Dat was afgelopen zaterdag.
Ja, ons huis staat op dit moment in het teken van onze dochter. En ik gun het haar zo. Iedere moeder gunt haar kind natuurlijk de eerste prijs. Maar ze heeft het eerste jaar op deze school een heel moeilijk jaar gehad. En nu dan dit. Echt een beloning voor een enorme inzet en doorzettingsvermogen die ze al die tijd heeft laten zien. Inmiddels zit ze in het derde jaar en gaat het eindelijk een heel stuk beter. Dankzij ook doordat een aantal mensen onvoorwaardelijk in haar geloofden en haar zijn blijven steunen.

Our daughter won the first price with a writing contest. I'm a very proud mam.

zaterdag 27 maart 2010

De gansjes vliegen

Ha, eindelijk, mijn rand flying geese zit rond de antiek quilt. De quilt wordt groot en dus worden de randen ook groter. Ik vind de quilt erg mooi maar het quiltwerk zelf wordt op den duur wat eentonig. En dan leg ik hem maar even weg en ga verder met de SMQ, de diamantjes of sinds kort mijn Birdie project. Dit laatste project vordert overigens goed. Ik ben er nog lang niet maar het gaat wel goed komen.
Ik heb geprobeerd een goed foto te maken van mijn AQ maar het is een beetje winderig dus van de 10 foto's zijn er niet veel echt goed bruikbaar. Deze is nog redelijk.

Well finaly, my flying geese border is finished. The quilt is getting larger so the borders are also getting larger. I like my AQ but the quiltwork itself is a bit monotony. So sometimes I take my SMQ, my diamonds or my Birdie project. This goes quit good.
I tried to make a picture but it is a bit windy.

vrijdag 19 maart 2010

Birdie

Tussen alle projecten door ben ik aan een nieuw (geheimzinnig) project begonnen. Ik kan er nog niet te veel over schrijven maar ik ben er zo enthousiast over dat ik een klein tipje van de sluier wil oplichten.
Dit zijn de stofjes waar ik mee ga werken.

Between all the projects I started another (secret) project. i cannot write to much about this but because I like it so much I show you you a little bit.
Thea are the fabrics I'm working with.
En zo ziet het er uit nadat het geknipt is.
And this is how it looks after cutting.


zondag 14 maart 2010

Zondagochtend mijmeringen en quiltaangelegenheden

Wat is dat toch heerlijk, zo'n rustige zondag morgen. Het is nog zo stil. Ik hou van stilte. Veel mensen gaan praten als het stil is of zetten een radio aan. Ik niet. Als het zo stil is word ik stil. Muisstil kan ik dan zitten. Nu in de kamer maar als het een beetje warmer is dan ga ik in onze kleine veranda zitten. Dan kijk ik de tuin in en dan gaat er zo'n speciaal gevoel door me heen dat niet goed onder woorden te brengen is. Die stilte is zo heilzaam. Er is dan alles en niets in een moment. Ik hoef dan alleen maar te zijn. Zijn in dat specifieke moment. En dan is het weer voorbij en begint de dag.

I love the quiet sundaymorning. So peaceful, so silence. It gives me a special feeling and I don't have the right words to say what I mean. It doesn't matter. It doesn't need words. It's just the moment.

Ha ha en hier begint de dag met het updaten van mijn blog.
Ik heb 3 blokjes van de Sweet memory quilt af en ik heb 1 diamantje klaar. Wat een gepriegel is dat. Ik heb een fotootje gemaakt van 1 malletje zodat jullie mij enig medeleven kunnen tonen.....of me voor gek kunnen verklaren dat ik dit doe. Wat heb ik bewondering voor al die NI quilters of DJ quilters. Ik heb diep respect voor mezelf dat ik zo'n diamantje netjes in elkaar krijg maar het idee de hele quilt te maken....nee hoor, echt niet. Ik vind het veel te leuk om ook iets af te zien. En ja, soms wil ik meters maken. Mmm, ik ben nog geen Zen boeddhist. Na de mijmeringen zou ik moeten schrijven dat de weg belangrijker is dan het resultaat maar nee hoor, ik vind het heerlijk om een resultaat te zien. Al is het maar een af diamantje.
De foto van de diamand komt de laatste dag van de maand maar een stukje voorwerk mag al wel geshowed.

And here begins the day with an update of my blog.
I finished 3 blocks of my sweet memory quilt and I sewed 1 diamond. The little pieces are so small, I admire the NI and DJ sewers. I made a picture of 1 small piece so you can show me some sympathie....ore declare me insane for sewing the diamonds.
The picture of the diamond will be placed the last day of each month but I'll show some pictures around this diamond.                          
zaterdag 6 maart 2010

update AQ

Eindelijk dan de update van mijn antieke quilt. Eigenlijk ben ik al een tijdje bezig met de derde rand maar ik heb geen foto geplaatst van rand 1 en pas gister een foto gemaakt van rand 2. Dus ja ja ik weet het, ik lig achter. Maar dat geeft niet. Zo lang het maar leuk blijft. De wind gooide nog een beetje roet in het eten maar beter krijg ik de foto niet.

Finally here comes an update of my antique quilt. I took a picture yesterday but I finished the second border flying geese some weeks ago. Yes, yes, I know I'm behind but it doesn"t matter. As long as I'm having fun it's OK. Because of the wind the quilt is blown a bit but I thank you get a good imression.