Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.woensdag 26 mei 2010

Climbing Vines en de dahlia

Na Birdie heb ik de smaak te pakken om dingen af te willen zien. Dat betekent dat ik wat kortere en makkelijker projecten onder handen neem.
Een daarvan is de Dahlia. Die groeit gestaag. Van de 18 banen zitten er nu 11 aan. Het is enig om er aan te werken. Zo leuk dat ik me nu zit af te vragen of ik de ingewikkelde afwerkrand misschien toch ga maken.

After finishing Birdie I want to see more things finished. That means that I take some short and easyer projects.
One of them is my Dahlia. I love to sew my flower. And it's growing like a real flower.

Mijn nieuwe project is de Climbing Vines van Thimbleberries. Ik maak hem samen met mijn quiltmaatje. Maar ieder in zijn eigen tempo en met eigen stofjes. Ik ben meer een handquilter en mijn maatje is meer een machine quilter.
Het centrum is nu bijna af en wel een foto waard. Tenminste van een stukje van het centrum. Een beetje mag ik jullie toch in spanning houden?

My new project is the "Climbing Vines" of Thimbleberries. I almost finished the centre and now I think it's time to place a picture. It's only a part of the centre. Just to keep you're tension

dinsdag 18 mei 2010

Dahlia

Toen ik op de beurs in Veldhoven mijn ogen uit keek en watertandend langs schitterende quilts liep en verlokkende stants bezocht, kon ik op een paar stantjes mijn beurs niet gesloten houden. Zoals jullie in een eerder bericht al konden zien was de dahlia een te aanlokkelijke verleiding. En dus kocht ik bij Marrie de stof voor een groene dahlia. En toen ik Birdie veilig had weggegeven mocht ik aan de dahlia beginnen. En zie hier, inmiddels zijn 8 van de 16 stroken af.

After I finished the Birdie I started this dahlia. I bouhgt the fabrics here

Verleden jaar hadden we een koppeltje tortelduifjes in onze pergola. Blijkbaar is het ze goed bevallen want dit jaar hebben ze hun nestje weer in de blauwe regen verscholen.

Last year we had breading doves. I think they liked it because they are back.

En als jullie denken dat alleen katten met klosjes garen spelen dan hebben jullie het mis. Blijkbaar vond ons Fleurtje het klosje zo aantrekkelijk dat ze er mee op de loop ging. Helaas kwam ik er pas achter toen het klosje al nagenoeg was afgewikkeld. En dit is wat over is van mijn dure quiltgaren.

Our dog found my quilting threads aobviously irresistible. This is what she left me.

donderdag 13 mei 2010

Birdie

Yippie, mijn Birdie is af. en het is een schatje geworden. Kijk zelf maar.

Yes, my Birdie is finished. I think it is a lovely quilt. Look for yourself.

zaterdag 8 mei 2010

wedstrijd lentequiltje

Op Costa was onlangs een wedstrijd om een lentequiltje te maken. Dit was mijn inzending. Zelf ontworpen, alles met de hand gepatched en met de hand doorgequilt. Het was goed voor een gedeelde 3e plaats.
En weten jullie nog het quiltje dat ik maakte voor de geboorte van een tweeling? Het paste precies in de box. Maar eerst op de foto op de tafel. Moeder heeft haar handen vol met deze 2 dochters. En met haar toestemming mogen ze op mijn blog.


woensdag 5 mei 2010

Veldhoven


We begonnen met de inwendige mens.
We started with coffee and "vla"

Tsjonge jonge, wat heb ik gedaan? Ik ben zondag naar Veldhoven geweest. Een dag over de beurs gelopen kost me nu nog mijn nachtrust. Zodra mijn ogen dichtgaan zie ik allemaal quilts....euh, ook quilts die er niet hingen....???? Hoezoe overvoerd???

I went to a quilt exibition and now I'm dreaming of it. It was so much that I'm seeing quilts as soon as I close my eyes.

Maar eerlijk is eerlijk, ik had het niet willen missen. Wat een ervaring. Nu moet ik wel zeggen dat het mijn allereerste beurs ervaring is. Ik ben nog nooit ergens naar toe geweest. Dus ik heb helemaal geen vergelijkingsmateriaal. Maar het was echt helemaal super. Schitterende quilts waren er te zien. Ik heb heel veel foto's gemaakt maar ik heb geen idee hoe ik hier zoveel foto's kan plaatsen. Er sprongen er een paar helemaal uit maar er waren er veel meer echt geweldig mooi. Veel verschillende stijlen. Sommige heel modern, sommige klassiek, kleurige en ton sur ton, patch, applicatie echt van alles wat.

Dit is Penelope. De quilt heet "ouf" en ze heeft er 4 jaar aan gewerkt. Alles handmatig. Het is werkelijk een staaltje vakmanschap dat onvoorstelbaar is.
This is Penelope. This is here quilt and she calles it "ouf". She worked 4 years all by hand on it. And it is really a very, very beautifull quilt.

Hier kocht ik dit. Here I bought this.
Als je te veel geld had was het ook geen probleem want er waren winkeltjes in overvloed. Ik zou er zo een hele blog aan kunnen wijden zoveel is hierover te vertellen. Hele aardige winkeliers, aardige bezoekers, goede organisatie, bar slecht weer.....waar we binnen geen last van hadden.

Mijn favoriete winkeltje in Hillensberg. My favorite shop in Hillensberg

Ik heb werkelijk een super dag gehad. En ik heb het er voor over om dan een paar dagen volledig KO te zijn. En volgend jaar....Veldhoven here I come again!
Met Ellen en haar moeder heb ik een energetisch lijntje lopen. Het werkelijk ongelooflik hoe vaak we elkaar tegen komen in bij de Log Cabin. En nog frappanter, mijn zoon woont in hetzelfde studentenhuis als waar Ellen vroeger gewoond heeft. Alsof heel Antwerpen maar 1 studentenhuis heeft.
This is Ellen and here Mam. It is unbelievable how often we meet in the Log Cabin. And even more striking, my sun lives in the same house where she used to live in Antwerpen. As if there is only one house in whole the city.

En dan nog enkele mooie plaatjes. And some more nice pictures
Met dank aan alle quilters voor hun kunstwerken. Helaas heb ik niet alle namen. Maar als er quilters zijn die hun quilt herkennen en graag met hun naam erbij willen dan ben ik natuurlijk bereid dit te vermelden. Er waren zo veel prachtige quilts. Te veel om hier allemaal te plaatsen. Niet al mijn foto's zijn even goed gelukt dus ook dat is mede bepalend geweest voor mijn foto keuze. Het is gewoon een kleine impressie. En absoluut de moeite waard om volgend jaar zelf een kijkje te gaan nemen.

Thanks to all quilters. I don't have all the names. There were so many lovely quilts. To many. I cannot place them all. It is just an impression. And when it it possible visit thes exibition youreself next year.