Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.maandag 26 december 2011

Blauwe Prints Charm

Ik heb echt hard gewerkt. Ook de blauwe top is af en inmiddels zijn beide tops gedubbeld.

I worked really hard. Both tops ar finished and sandwiched so the quilting can begin.

Verder zijn we gister bij de zoon gaan eten. Het was de eerste keer dat we bij onze zoon Kerst vierden. Haha het was zijn eerste kerst in zijn nieuwe huis. Heel gezellig, heel lekker en heel sfeervol. We hebben genoten. Hij heeft zijn Twisted Pinwheels gekregen en zijn vriendin was wel onder de indruk. En zelf vind ik hem ook nog steeds geweldig. Maar of ik nog ooit een lap van 2.30x2.30 zelf ga quilten....????


We celebrated Christmas at our sons place. It was his first Christmas in his new house. It was lovely and we enjoyed the food and the atmosphere. His girlfriend made a lovely desert. She is creative and stylish.
I gave them their Twisted Pinwheels. The girl was impressed. And I also think I've done a great job. But if I ever quilt a  quilt this size again 2.30x2.30cm.?

vrijdag 23 december 2011

Top af.

Zo de eerste top is af. En ik ben heel tevreden. De tweede top is bijna af. Alle blokken zijn klaar maar ze moeten nu nog aan elkaar gezet. Al met al een mega klus maar het vordert echt goed.

The first top of the Prints Charm is finished and I think it looks perfect. It is a big project, finishing 2 quilts within 3 weeks but it looks like I'll manage.
The blocks for the second top are all done so I only have to sew them together.


En intussen ben ik bijna klaar met het omzomen van de border van de Twisted Pinwheels. Het allerlaatste hoekje moet nog. Dus yes deze is af voor de Kerst.

And in the meantime I'm allmost done with seeming the Twisted Pinwheels. It will be finished by Christmas.


dinsdag 20 december 2011

Prints Charm

Het mag op mijn blog dan wel stil zijn maar in huis is daar helemaal niks van te merken. Eerlijk gezegd staat de hele huiskamer op z'n kop.....euh...en daar maak ik maar geen foto van. Maar gelukkig heeft dit wel een nobele reden. Momenteel maak ik 2 quilts tegelijkertijd. Een blauwe en een gele. Twee mensen in mijn directe omgeving zijn ernstig ziek. Nu maak ik niet voor iedereen quilts hoor. Maar deze twee dames hebben toch een extra plekje. En dus wil ik ze verrassen door voor elk een quilt te maken in hun eigen favoriete kleur. De Kerst zal ik niet meer halen maar voor Nieuwjaar wilde ik het toch proberen. En dat betekent dat ik een stvig spurtje moet trekken. Dus dames van alle blogs die ik volg, eventjes geen blogbezoekjes van mijn kant.
It may be quiet on my blog but it is really busy in my house. I'm sewing 2 quilts at the same time. Two lovely lady's are very sick so I decided to sew a quilt in their favorite coulrs. One Blue and one yellow-orange.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een geweldige hulp heb aan mijn lieve DH. Ik snij de stroken, hij snijdt er blokjes van. Ik naai de blokjes, hij snijdt ze doormidden, ik naai nog een blokjes en hij snijdt ze weer doormidden. Dan naai ik blokjes en hij snijdt de hoeken eraf. Hij tekent de schuine lijnen op de linkerkant ik strijk de naden open.
I have a great assistant. My DH helps me every where he can. He cuts lots of fabrics and draws the sewing lines.
Yes he is a great help. Am I lucky to have such a DH? He also likes these two lady's so he wants also to surprise them. I don't think I'll manage Christmas but with a little luck I'll manage New Year.

Ja echt, hij is enorm behulpzaam om dit project zo snel mogelijk af te krijgen. Inderdaad deze mensen zijn hem ook dierbaar. Dus doet hij wat hij kan. Zeg nou zelf, bof ik ff met zo'n DH?

zaterdag 10 december 2011

Christmas Children

Oh oh, dit loopt nu al uit de hand. Ik ben helemaal totaly in love op mijn Husqvarna. Alles blijft liggen. En ik maar uitzoeken en uitproberen hoe mijn Husqje werkt. Ik heb gratis patroontjes gedownload van internet. Soort Ot en Sien patroontjes in Redwork. Die geborduurd. En toen ze op een rij lagen vroegen ze gewoon om gekaderd te worden voor een quiltje. Zo gezegd zo gedaan. in mijn kastje geneusd en nog wat Kerststofjes gevonden. Niks spectaculairs hoor. Maar eigenlijk is het een proefprojectje. En kijk nu wat een schattig resultaat.

Oh my, I'm so in love with my Husqvarna. Everything has to wait because I'm trying everything with my dear Husqje. I downloaded some free patterns in Redwork. And as they were finished and I saw them They just asked me to become a quilt. And lokk, isn't this lovely?

zaterdag 3 december 2011

Bernina heeft er een zusje bij.

Ja hoor, echt waar, mijn dierbare Bernientje heeft er een zusje bij. Een Husqvarna. En geen gewone, nee, ik heb eindelijk een borduurmachine. Via marktplaats maar dat mag de pret niet drukken. Wat is dit leuk. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open. Tsja en een wereld vraagt wel de nodige tijd om te ontdekken. Maar een paar proefjes zal ik toch al laten zien. Heb ik tenminste nog iets om te showen. Want ik ben alleen nog maar druk met het quilten van de Twisted Pinwheels. Gelukkig is het einde in zicht. Want echt hoor, quilten niet niet echt zo mijn ding.
Mijn nieuwe aanwinst, een Husqvarna Viking Rose.Ik moet nog wel heel erg veel uitzoeken maar ik vind het super.

I have a new embroidery-sewing machine. Oh this is so mucht fun. All the small thing above I sewed for practice. And I need to practice a lot to learn all that is possible.


En verder hebben we de 90e verjaardag gevierd van mijn moeder. Tsjonge wat een respectabele leeftijd. En iedereen heeft zijn best gedaan iets creatiefs te doen. Mijn zus en ik hebben hartjes genaaid en gevuld met lavendel voor de verpleging. Mijn moeder woont in een verzorgingstehuis. En eerlijk is eerlijk, mijn moeder heeft het daar echt getroffen. Ze zijn erg aardig en doen hun best het haar naar de zin te maken. Dus de hartjes waren welgemeend. Mijn dochter had er kaartjes bij gemaakt, gescrapt. Dat is haar specialiteit. En zeg nu eerlijk, zag dit mandje er niet prachtig uit?
My sister and I sewed these hearts and filled them with lavender for the nurses. My mum lives in a elderly home. My daughter made the small cards on the hearts.
Een greep uit de kaartjes die aan de hartjes hingen.
some cards my daughter made.

Dit kaartje maakte ik met de machine.
This card I made with the new embroidery machine.

Deze taartjes heb ik laten maken.

Deze schitterende taart bakte de vrouw van haar kleinzoon.

Nou, als dit geen huisvlijt was dan weet ik het niet meer.
Onze zoon belde nog vanuit China met haar om haar te feliciteren. Als we een internetaansluiting hadden gehad had ze hem ook nog kunnen zien maar ja dit was ook al heel mooi.

We celebrated my mum's 90th birthday. We all did our best to do something special as you can see on the pictures.
Even our sun called from China to congratulate her.


En dan nog een schattig plaatje van onze Fleur. Ik moest een stukje quiltwerk uithalen omdat het aan de achterkant dubbel was gaan zitten. Als troost kwam ze erbij liggen. En zeg nu zelf, dan maakt het uithalen toch helemaal niks meer uit met zo'n schatje bij je.


A lovely picture of our dog Fleur. I had to unpick ( is that how you call it?) I sewed somethin wrong. And she came lying next to me on the quilt. Well that makes such unpleasant not so bad anymore.