Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.maandag 15 oktober 2012

AFFO, nieuwe start en Manifesta 9

Oeps, is het al weer zo lang geleden sinds mijn laatste berichtje. Waar blijft de tijd. Ik heb toch echt niet stil gezeten. Maar als ik mijn blog zo bekijk lijkt het alsof ik een zomerslaap heb gehouden.
Nou dan zal ik maar snel van start gaan.
Mijn affo kan ik helaas nog niet laten zien maar hij is geweldig al zeg ik het zelf. Over 14 dagen plaats ik een foto op mijn blog maar nog even niet. De quilt doet mee aan een wedstrijd bij  Marij in Beek. Spannend.

Over mijn nieuwe project kan ik wel helder zijn. Dat wordt de Camelot. En deze maak ik van de resten van de It Takes Two. En zie hier het eerste blok. De naadjes schijnen erg wit door maar in werkelijkheid valt dat gelukkig reuze mee.

Verder ben ik nog naar de tentoonstelling geweest in Spakenburg. Helaas mochten daar geen foto's gemaakt worden. Dus dat heb ik dan ook niet gedaan. Maar ondanks de flinke rit was het wel leuk om een keer gezien te hebben. Daarna natuurlijk door Spakenburg gelopen. prachtig weer die dag. Net vakantie.

En we zijn naar Manifesta 9 geweest in Genk. Helaas pas op de laatste dag anders had ik hier dik reclame gemaakt. Tsjonge wat fantastisch was dat. Het was een tentoonstelling voor moderne kunst en de locatie was de oude mijn. Schitterend. Een mijn museum ligt in het oude hoofdgebouw. 
En ja, ik ben natuurlijk wel een kind van een "Koelepiet" dus dit sprak erg tot de verbeelding en haalde veel oude herinneringen op.
Veel kunstwerken waren ook gelinkt aan de mijnen. En niet alleen van België maar ook van Nederland en zelfs een deel van China.
En yes yes, ik zou geen quiltster zijn als ik het niet direct gezien had, er hing zelfs een quilt, QUILT, euh.....enig formaat had het zeker maar ik zou niet weten hoeveel m2 in totaal. Een gebouw van 4 verdiepingen en de quilt hing van plafond tot ver over de grond en ongeveer 10 meter breed.Verder lag er een hele berg lapjes en een rij naaimachines en je kon daar de lapjes aan elkaar naaien. Wat een idee. h
Helaas hadden ze de laatste dag de stroom al van de machines afgehaald dus ik kon niks meer doen.
Een hele berg donkere stofjes, net een hoop kolen.
Een tapijt van kolen.

Geborduurde doeken die vaak voor handdoeken werden gehangen.

Het gebouw waar de tentoonstelling plaats vond.
Hier zou ik nog wel een hoop over kunnen schrijven. Maar zoals met veel dingen, je moet het gezien hebben om echt de sfeer te kunnen proeven.


7 opmerkingen:

Antje zei

Wat een mooi blok. Leuke kleurtjes ook zo bij elkaar.
Groetjes, Antje

tiny zei

Leuk blok, en wat een mooie foto's . De quilt aan het plavond is te gek, wat een idee. En ook de oude overhandoeken heel leuk om te zien. Ben ik een dom blondje, als ik vraag wat is een "koelepiet"? Groetjes Tiny

Ria zei

Wat jammer dat ik nu te laat ben om te gaan kijken. Ik had die grote quilt wel eens van dichtbij willen zien. Groetjes Ria V.

Marianne zei

oo super jammer dat ik dat niet heb geweten dat had ik met eigen ogen willen zien.
groetjes, Marianne

Marie-José zei

@Tiny haha nee hoor je bent geen dom blondje. Het is eigenlijk een dialect woord voor mijnwerker. Mijn vader was opzichter ondergronds.

Cybele's patch zei

Wat een mooi blok. Leuke foto's van je dagje uit. Wat een giga quilt hing daar.

Anoniem zei

Voor meer informatie over de grote "lappendeken", een para-productie van Ni Haifeng kan je hier eens kijken: http://catalog.manifesta9.org/nl/ni-haifeng/

Vriendelijke groet,
Patrizio