Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.zaterdag 4 augustus 2012

Stars for Beijing (affo)

Yes hij is af. En oh, ik ben zo tevreden. Is hij niet mooi geworden? Verleden jaar kocht ik een aantal FQ van Moda. Maar er kwam steeds iets tussen. In april begon ik eindelijk de sterren te snijden. Het is geen kant en klaar patroon. Ik zocht een blok en heb dat iets veranderd, iets vergroot en later de borders erbij gezocht. Hij is met de hand gepatched en met de machine gequilt. Het gepatchte middenstuk is met blaadjes en bloemen uit de vrije hand gequilt en voor de randen heb ik een mal gebruikt, op stof getekend en vervolgens gequilt. De quilt hangt nu voor een glas en lood raam in de gang. Dat raam staat in verbinding met de kamer en is elke winter weer een heel koude hoek. Nu maar hopen dat de komende winter de warmte in de kamer blijft.
Bij het ombiezen kreeg ik uiteraard weer goede hulp.Ik zie dat ik geen goede foto heb van de borders en die zijn nog wel zo mooi. Zal kijken dat ik nog een foto maak en dan zet ik die wel in een latere blog erbij.

En ik wil jullie deze foto's niet onthouden. Kijk nu. Dit kleine diefje pikt de nootjes uit onze veranda en peuzelt ze daarna op de railing van de de balustrade rustig op. Nauwelijks 2 meter bij me vandaan. Haha ik moest wel onze Fleur stevig vasthouden want die wilde er achter aan.
En toen hij de noot op had vertrok hij naar z'n eigen huis. 
De duifjes die een nest hebben boven de eekhoorn waren van schrik weggevlogen en dat gaf mij de gelegenheid een foto te maken. 
Zien jullie het eitje liggen. Het is een nestje van niks maar kijk eens wat er nu in zit.
2 kleine tortelduifjes. Schattig toch en dat zo dichtbij huis allemaal gewoon in een stad. Nou ja, we hebben wel een grote tuin.
Oh en deze vonden we ook nog onder de struiken.
Een paar salamandertjes.  Na de foto zijn ze weer gezellig onder de struik terug gezet.
Zo en nu hoop ik dat ik wat heb goed gemaakt van mijn matige blogperiode:-) 10 opmerkingen:

@nke zei

En mocht de warmte deze winter toch ontsnappen kun je in ieder geval genieten van je quilt. Wat een beauty!

Quiltgroetjes.

Isabella zei

Het is een prachtige quilt geworden. Die houdt jullie vast warm komende winter.

Anoniem zei

Marie-José, wat is die prachtig geworden. En zo'n warme kleuren.
Ja, het is wel genieten van de beestjes in je tuin. Nog een fijn weekend wenst je Wilma Oud

tiny zei

Je quilt is prachtig geworden, en wat een leuke foto's, het eekhoorntje vind ik helemaal schitterend. Ondanks je grote tuin, toch schitterend om te zien.

Antje zei

Wat een mooie quilt. Prachtige kleuren ook. De foto's van de beestjes vind ik heel mooi. Geweldig toch, de natuur zo dicht bij huis.
Groetjes, Antje

quiltfien zei

Ik heb em zien groeien!!!!
De quilt bedoel ik ;-)
Hij is werkelijk zooo mooi!!!!!
En perfect in elkaar gezet weer.
Toepasselijke naam overigens.
Over de beestjes geen opmerking....ben ik té jaloers voor ;-p

Roos zei

Wat een mooie quilt is het geworden Marie-José, toppie.
Wij wonen hier in een dorp,in een best wel groene wijk maar hebben niet zo'n beestjes als jij in je tuin.
Groetjes Roos

Klaske zei

Prachtige quilt! Wat heb je hem ook mooi doorgequilt!

Guusje, zei

Het is een prachtige quilt geworden daar mag je heel trots op zijn en wat leuk al die dieren zo om je heen kun je zien dan je nooit alleen bent.

Cybele's patch zei

Het is een beauty geworden. Het quiltwerk ziet er ook picobello uit. Het gaat je goed af dat machinaal quilten (of had je stiekem de hulp van de borduurmachine ingeroepen?)