Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.zondag 11 november 2012

Koffiequiltje

Afgelopen weken ben ik bezig geweest aan dit quiltje. Een kleintje voor over een keukentafel. 110x100 cm. Maar ik vind het wel een schatje. Een panel gecombineerd met bijpassende stofjes. Nadeel was wel dat de losse paneeltjes allemaal een ander formaat hadden dus het was lastig om er een rechthoekig of vierkant formaat van te maken. Nou het mag dan niet perfect wezen, de sfeer die het uitstraalt past uitstekend bij degene die het gaat krijgen. Haha ik weet dat ze geen bloggers volgt dus ik kan het hier toch al laten zien.

Last weeks I made this little "Koffiequiltje" The person who gets it doesn't read any blogs so I can show it here already. She drinks coffe the whole day and she loves chickens. When I saw this panel I thought immediatly of here. The different smaller panels where all a different size so it wasn't easy to make a sqare but I think I succeded well don't you think?

Verder ben ik gister naar een trunkshow geweest van Supergoof. En verjaardagscadeautje van mijn quiltmaatje. En nu was zij ziek. Zo sneu. Dus ben ik maar in m'n uppie gegaan. gelukkig blijven quilters niet lang in hun uppie want je treft altijd wel bekenden. Dus ondanks een tegenvallende start verliep de verdere dag echt super. Supergoof kan schitterend vertellen. Heeft haar eigen manier van quilten. En of je die manier nu aanstaat of niet, het totaalplaatje van haar quilts is altijd aantrekkelijk.
Ik zou zo niet kunnen werken, maar denk ook wel eens stiekem dat het dan wel wat makkelijker zou zijn. Ik strijk me af en toe wezenloos, haal uit als het me niet bevalt....niet alles hoor en gelukkig steeds minder. Nou Supergoof strijkt niks, kiept alles in de wasmachine en haalt niks uit. Heerlijk toch als je gewoon door kunt werken.
Maar ach, ik ben niet Supergoof en ik doe het weer op mijn manier. En zo doen we het allemaal op onze eigen manier. En juist dat vind ik zo geweldig. Een leuke hobby ieder op z'n eigen manier.

I'm not translating all of this but I went to a show of a quilter Supergoof and it was lovely. She is a great story teller.

Een foto wil ik plaatsen omdat ik niet weet of ik dat wel mag. Maar mocht ik op m'n vingers getikt worden dan verwijder ik hem toch gewoon. Kan het niet laten te kiezen voor de Chinese lantaarntjes gecombineerd met de LIB. Tsja, Chinese lantaarntjes.....natuurlijk Chinees.....

This is one of here quilts. Chinese Laterns. With the LIB.

Deze Trunkshow werd georganiseerd door haar. En het was maar een onderdeel van een groter geheel. Een tentoonstelling met workshopjes hoorden er ook nog bij. Het geheel was zo sfeervol aangekleed. Echt helemaal af.

Een paar sfeerfoto's zijn wel op z'n plaats.


8 opmerkingen:

Ria zei

Wat zal je genoten hebben gisteren zeg. En de thee met taart stonden al klaar zie ik. Jouw quiltje is ook super leuk geworden. Veel quilt plezier verder, nog even lekker nagenieten denk ik. Groetjes Ria V.

Birgitte aka Bietje zei

Het was erg leuk he, gisteren. Ik was er ook. Ik heb jou niet herkend, maar aan de hoek van de foto te zien, heb je niet ver van mij af gezeten.
De taart met lange vingers heb ik ook uitgebreid bewonderd. Ik vroeg me af of de stof bewerkt was met zand en lijm of zo. Er zaten namelijk 'kruimels' op, zo mooi en echt.

tiny zei

Je quiltje is heel leuk, en wat zal je genoten hebben van Supergoof, ik volg haar blog en lees met plezier haar verhaaltjes over alles en nog wat. Ja en zo heeft iedereen z'n eigen manier van werken, dus uithalen hoeven we niet meer , gewoon verder gaan en aanpassen begrijp ik er uit (lol) Zou ik ook niet kunnen hoor. Nog een fijn weekend groeten Tiny

Carin zei

Ik was er ook, samen met mijn man Michiel en wij hebben ook enorm genoten !
Vandaag zijn we ook de hele dag daar geweest en het was weer net zo druk.
Ik zie zelfs dat je een foto van de kerstboom hebt gemaakt met al mijn ornamentjes daarin :-)

Jouw quiltje is ook een dotje geworden !

Guusje, zei

Wat een leuke quilt heb je gemaakt en wat leuk te lezen dat je zo genoten hebt.

Anoniem zei

Leuk je te hebben leren kennen. En fijn dat je ook zo genoten hebt. Groetjes Wilma (oma Bregje)

quiltfien zei

en het werd erg dankbaar ontvangen, je koffiequiltje, heb ik al gehoord.En terecht natuurlijk want het is echt een heel leuk quiltje...beetje provencesfeer vind ik,Dat zal wel door de kleuren komen!!!1
En idd wel heel erg jammer dat je nu in je eentje moest gaan naar goof....voor jou én voor mij.
volgende keer beter ? zullen we maar zeggen.

Cybele's patch zei

Het is een lief quiltje geworden. En wat heb je dat snel gedaan.
Gezellig logje trouwens over de dag bij Elly. Kan ik toch een beetje mee genieten.