Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.zondag 29 maart 2015

See the Stars

Haha eindelijk daar ben ik weer. Tsjonge ik ben wel goed om er steeds zo'n poos tussen te laten. Ik kom er maar steeds niet toe. Vergeet het vaak om te bloggen. En dat terwijl ik toch wel een paar leuke dingen kan laten zien. Helaas vergeet ik vaak foto's te maken dus jammer maar dat kan ik niet showen. Maar kijk eens wat ik af heb. Jaja ik weet de afwerkbies moet nog. Die komt wel. Ik wilde niet wachten met showen.
Er zullen vast enkele lezers deze quilt vaag herkennen. Lang lang gelezen begon er ooit iemand met een BOM. Helaas eindigde het sprookje in een debacle voor de meesten. Ik was een van de weinigen die alle stof voor de quilt ontvangen heeft dankzij mijn Gronings vriendinnetje http://tinishobbyhoekje.blogspot.nl/ Nadat de quilt jaren in de doos is blijven liggen kreeg ik opeens de kriebels. In een eerdere opleving had ik al besloten de hele quilt te veranderen. En het centrum: "the feathered star" heb ik al eerder laten zien. Toen had ik ook besloten hem een andere naam te geven:"See the Stars". En zie hier. Hij is af. En ik ben er blij mee. Het had wat voeten in aarde maar hij is af.

This quilt started as a bom but the designer quit and a lot of people did not receive the fabrics anymore. I was lucky thanks to her. I changed the quilt, made it my own design and renamed it as:"See the Stars".
I think I did a great job.

Dan nog een ander nieuwtje. Mijn super handige DH maakte me een quiltframe waar mijn Bernientje haar uurtjes kan draaien. Ik kreeg nl steeds meer last van mijn handen, nek en rug waardoor ik af en toe bang werd dat ik mijn hobby niet meer lang zou kunnen volhouden. Maar met dit juweeltje is de belasting een heel stuk verminderd. Ik ben er echt super super blij mee. En natuurlijk lukt het nog niet zoals vanouds, is het echt nog oefenen maar dat gaat wel lukken. De bovenstaande quilt is ook op het frame gequilt.
Eerst een oefenlapje maken


Dan de moed verzameld om een echte quilt te quilten.

En dit is het resultaat

En zo zag See the Stars uit opgespannen en wel.

Dit is een cadeautje  voor een tante die is non. De afbeelding is een Kerst-tafereeltje Maria en Jozef met Het kindje Jesus in de kribbe. De afbeelding heb ik op de borduurmachine gemaakt.

Verder ben ik naar een workshop geweest van Edytha Sitar. Tsjonge wat een inspirerende vrouw is dat. Ze heeft een eigen applikatie techniek. Zagzagje met doorzichtig garen. Heerlijk. Is wel mijn ding. Het quiltje is nog niet af maar je krijgt een aardige indruk van het resultaat.

En dit is een langlopend project wat ook het einde nadert. De Angelstory. Deze wordt voor de dochter. Hij wordt 3 panneltjes kleiner omdat ze hem op wil hangen en anders te groot wordt. Intussen zijn de panneeltjes op wat kleinigheidjes af en ben ik bezig de tussenblokjes te snijden.


Dit is inmiddels ook een affo. En de oorzaak van het quiltframe. Tsjonge wat heb ik hier een ergernis mee gehad. Vandaar de naam:"Grumpy". Maar ondanks alle gedoe is hij toch nog heel redelijk geworden.


En omdat ik bang ben dat ik me ga vervelen heb ik ook het naaien weer opgepakt. Patroontje zelf getekend.
Inmiddels heb ik het Lutterloh systeem gekocht. Eerst geprobeerd bij mijn quiltvriendin. Gister een proefje gemaakt en ik ben heel tevreden.


En dit kocht ik hier
 Een lap zijde uit China. Er is nog iets onderweg. In het verleden kocht ik er ook al eens een zijden sjaaltje. Een heel betrouwbaar adres en leuke prijsjes. Voor ieder wat wils. Je kunt in het Nederlands evt mailen want de eigenaar is Nederlander. 

This is silk fabrik. I bought it her: http://silkplaza.nl/. It is a really nice webhop with silk scars and fabrics. I orderd before and the service is perfect.

Zo dat was het wel weer.

3 opmerkingen:

conny's quilts zei

Wat heerlijk dat je met je nieuwe quiltframe toch kunt blijven quilten! Het geeft een prachtig resultaat!

tiny zei

Wat is de See the Stars mooi geworden, petje af!!!! Een geweldig quiltframe heeft Henk er van gemaakt daar kun je mee vooruit.Je Grumpy en ook de paneeltjes voor je dochter zien er heel mooi uit, succes met je naaiwerk . Groeten Tiny

Johanna Faber zei

Hier ben ik helemaal stil van, wat een schitterende quilts
en wat een mooi T shirt

zit vol bewondering naar het frame te kijken wat je man voor je heeft gemaakt, super

Fijne week groetjes uit Zweden