Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.maandag 27 oktober 2014

OEQK Veldhoven 3e prijs novice

Ik ben niet meer zo'n trouwe blogger maar ben wel nog steeds druk met alles wat met naald, draad en stof te maken heeft. Er is zoveel veranderd op een paar jaar tijd dat ook dat een plekje vraagt en daardoor gewoon minder blogtijd over blijft.

I'm not much of a true blogger but I'm still very busy with thrat and needle and fabrics. A lot of things have changed the last few years and all these changes needs time and space.

Maar nu kan ik toch echt niet achterblijven.
Een van de redenen waarom het stilletjes bleef was het feit dat ik ijverig met een wedstrijdquilt bezig was. Ja ik heb weer mee gedaan met de open Europese quiltkampioenschappen. Het thema was "oude Meesters" en dat sprak me aan.

But now I cannot stay behind.
One of the resons of being quiet was my work on the contest quilt for the OEQK Veldhoven. The thee was "Olde Masters" and I liked that.

Dus was het aanpakken geblazen want erg veel tijd heb je niet als je meedoet aan zo'n wedstrijd. En ik ben ook niet een hele snelle. Als me iets niet bevalt haal ik het uit. Zo vond ik de lichte ronde cirkel niet mooi gequilt en heb ik 4 dagen gepeuterd om het los te tornen.

I's hard work such a contest because you don't have much time. And I'm not so fast. If I don't like something I remove and start again.

Ik koos voor Boeddha als oude meester.
Boeddha's Teachings was de titel.

I choose Boeddha as old master and the title was "Boeddha's Teachings".

Ik weet dat je een telefoontje krijgt als je een prijs gewonnen hebt en een uitnodiging voor het diner krijgt aangeboden. Maar ik ben nooit bezig geweest met het idee dat je iets kon winnen. Is gewoon geen moment in me opgekomen. Ik vond de titel leuk en ook het werken aan de quilt vond ik leuk. Van begin tot eind heb ik er met plezier aan gewerkt.

I know that there will be a telephonecall if you you win a price. But I never even thought about winning. I liked working and quilting on my quilt.

Dus toen er woensdag een telefoontje kwam ging er geen enkel belletje rinkelen en Ada moest echt stap voor stap haar verhaaltje afmaken. Bent U....Ja dat ben ik.....Is de quilt Boeddha's Teachings van U.....Ja die is van mij.....je mocht toch wel verwachten dat toen eindelijk het lampje ging branden maar helemaal niks. Ik dacht alleen wat zou er zijn......
Haha en toen zei ze dan mag ik u mededelen dat u de derde prijs in de categorie novice heeft gewonnen.......TADA.....

When I received a telephonecall I didn't think of anything and Ada had to ask every question : Are you....? Yes I am...... Is the quilt Boeddha's Teachings Your quilt?...... Yes it is.....And still I had no Idea why she called. And than she said "well I can tell you you won the third price in the categorie Novice..... TADA.

En dit is hem dan. Gemaakt van Japanse stofjes en een eigen ontwerp.

And this is my quilt. My own design and made of Japanese fabrics
Ik heb geprobeerd de foto anders op mijn blog te zetten zodat je hem nu kunt aanklikken en dan zou hij groter te zien moeten zijn als ik alles goed gedaan heb.


En dan natuurlijk gister naar de tentoonstelling. Het was weer genieten. Zoveel moois hing er dat je als je echt alles rustig wilt zien je eigenlijk met een dag niet genoeg hebt. Tenminste voor mij geldt dat als ik te veel zie ik niks meer kan opnemen. We hebben wel een pauze meer genomen want een hele dag is en blijft voor mij een opgave zo leuk als ik het ook vind.
En die allerliefste man van mij heeft ons ook nog gebracht en gehaald want anders moet ik ook nog rijden na afloop. Helaas voor mij is mijn energie beperkt maar met wat aanpassingen lukt het toch.
Volgend jaar wordt het wat makkelijker want dan gaan de kampioenschappen naar Maastricht. Dat ligt naast de deur. Heerlijk eens een keer niet te hoeven reizen om iets te kunnen zien.

Voor de winnende quilts kunnen jullie op de site van oecq alles terug vinden.

Deze quilt is van mijn quiltmaatje Fien. Ze had ook een prachtig jury rapport.
We hebben samen wel veel steun aan elkaar bij het maken van de quilts en het is altijd weer even gezellig.


En Joke van Zweden was er met haar borduurwerkjes. Tsjonge wat heeft zij een productie zeg. En mooi....wauw. Petje af.
Dom van me dat ik geen foto's gemaakt heb maar ik was eerlijk gezegd helemaal op. Deze foto is nog van het Diner. Maar op de beurs zelf ben ik het helemaal vergeten. Maar onder deze link kunnen jullie haar vinden.
 Tsja en verder was er zoveel te zien. Echt onmogelijk om hier alles te posten maar een paar wil ik toch laten zien.
Ik weet van onderstaande quilts geen namen of evt. blogadressen. Maar mocht iemand de quilts kennen en graag een naam erbij zien dan geen een seintje. Ik verander het graag.

bovenstaande quilt won de quiltmanieprijs. 

Zo, hiermee moeten jullie het doen. Ik hoop dat andere bloggers nog mooie foto's plaatsen zodat jullie ook een graantje kunnen meepikken van de mooie tentoonstelling. Ook de gastcollecties waren de moeite waard. Natuurlijk is niet alles mijn smaak maar juist de diversiteit maakt het zo boeiend.
Op naar 2015 in het MECC in Maastricht.
7 opmerkingen:

Isabella zei

Gefeliciteerd! Ik heb je quilt gezien in Velthoven maar het drong niet tot me door dat hij door jou gemaakt is. Hij is mooi en je prijs is verdient.

Ria zei

Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prijs. Ik heb hem helaas niet in het echt gezien. Maar dat komt misschien nog wel eens. Tripje Limburg is ons destijds heel goed bevallen. Geniet nog lekker na, zoiets gebeurd niet elke dag. Veel plezier en geniet van al het goede en mooie om je heen.

Lieve groetjes Ria V.

quiltfien zei

Te gek dat je die prijs gewonnen hebt!!! En nu mag die mooie quilt helemaal naar Houston , Birmingham en Berlijn.
Ik zou zo met em mee willen gaan!!
Dat is toch gewoon te gek allemaal!!
Ja, we hebben elkaar zeer zeker gevonden en het is altijd weer groot plezier om samen te quilten en naar veldhoven te gaan ( en andere plekken/winkels ;-) )
Het was weer heel gezellig gisteren en ik verheug me er al op dat we volgend jaar samen naar maastricht gaan......enne: winnen schept verplichtingen, dus mét wedstrijdquilt weer!!!!!

tiny zei

Nogmaals gefeliciteerd en hij is gewoon prachtig!!!! Groetjes en je mail komt eraan.Anoniem zei

Van harte proficiat. Een welverdiende prijs heb je gekregen. Wat is die M*O*O*I*. Ik ben er ook geweest en heb hem ook kunnen bewonderen. Veel nieuwe energie toegewenst. Groetjes Wilma

Guusje, zei

Gefeliciteerd met je prijs. Geweldig, Het is een prachtige quilt.

freubelmiep zei

Supermooi quilt en gefeliciteerd met je prijs zusje!