Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.zondag 8 november 2009

SMQ, quilt in een dag en meanderen

Allereerst de SMQ. Mijn blokje H6 is af en F8 is bijna af. Het blijft enig om te doen al is het wel opletten want Leintje is niet bang geweest om met kleine stukjes stof te werken. Ik lig nog steeds een beetje achter maar heb er gelukkig geen last van.

My SMQ block H6 is finished en F8 is almost finished. I'm still a bit behind but I don't mind. It is lovely to do although I have to pay attention because Leintje wasn't afraid using small pieces of fabrics.


Enkele weken geleden deed ik een workshop in Hillensberg. Een quilt in een dag. Ik zocht heerlijke Moda stofjes uit. En tijdens mijn zoektocht tussen de stofjes kwam ik daar Ellen nog tegen en heb nog gezellig even gebabbeld.  Inmiddels heb ik de quilt af en ligt hij gesandwiched klaar om gequilt te worden. Eerst wilde ik het met de hand doen. Maar na mijn meander avontuur ben ik gaan twijfelen. Handquilten of machine meanderen.  Dus nog even een rand gemeanderd van mijn sneeuwman en tevreden met het resultaat staat mijn besluit vast. Met de machine meanderen. Maar ja, hoe doe je dat als je de huiskamer als quiltkamer gebruikt en de tafel zwaar gebruikt wordt voor van alles en nog wat.
Mijn lieve DH kwam met de oplossing en haalde een tafel uit de garage die daar altijd staat voor alle aktiviteiten waar een extra tafel voor nodig is. En nu prijkt deze tafel in de huiskamer. Wel een beetje vol maar vooruit, nood breekt wet. En laten we eerlijk wezen, een quilt is toch geen rommel....!

A few weeks ago I had a worshop in Hillensberg. A quilt in one day. I found some lovely Moda fabrics. And during my serching I met Ellen and we chatted for a while. Now I finisched the top and I sandwiched everything so It is ready to get quilted. At first I wanted to do some handquilting but after my adventure  of meandering I decided to machine meandering. My DH put an extra table in the livingroom.

3 opmerkingen:

Quibi zei

Je blok is prachtig! Deze heb ik nog niet gemaakt.

Cybele's patch zei

Haha, zo neemt een quiltster langzaam en bijna ongemerkt het hele huis in beslag! Je blok is weer mooi geworden. Ben erg benieuwd naar je quilt in 1 dag. En gewoon blijven oefenen met meanderen. Het gaat dan steeds beter.

Guute zei

Zo heb ik het ook gedaan: eerst een klein hoekje in huis, dan een tafel bijgezet en nu ben ik de trotse bezitster van een eigen quilthoek! Dus je weet: hoop doet leven!