Dit is my-quiltgarden. Ik vind het leuk dat je mijn blog bezoekt en waardeer het zeer als je een berichtje achterlaat.


This is my-quiltgarden. It is nice of you to visit my blog. And I appreciate it if you'ld leave a message.zaterdag 17 september 2011

Leuk mislukt

Tsja, zo kan het een experiment vergaan. Het kussentje voor DD was mijn eerste ervaring met de Twisted Pinwheels. Het smaakte naar meer. Ik wil nl voor DS een quilt maken van dit patroon. Nu wilde ik proberen iets meer variatie in de molens te krijgen vooral omdat ik van plan ben de grote mal te gebruiken. Dus maakte ik een andere oefenlap.

I wanted to try somthing new with the twisted pinwheel. Unfortunatly it didn't work out the way I wanted

Deze moest dus weer gesneden worden. Toen DH zag dat ik het mes erin zette dacht hij dat ik gek geworden was. Hij vond het zo zonde. Maar ja, ik moest weer zonodig. Helaas werkte het niet zoals ik in gedachten had. Want het blok met de 4 kleine vierkantjes komt met het versnijden compleet te vervallen. En dan krijg je dit.

The small squares look like nothing after cutting.

Tsja, en daar zit ik dan met mijn experimenteerdrang. Wat dan nu gedaan? Ik heb allerlei variaties door mijn hoofd laten gaan. En mijn quiltmaatje gaf de tip sashings tussen de blokken te zetten en dan krijg je het idee van een crazy quilt. Nou, ik ga eerst maar de rest van de lap snijden en dan alles tegen elkaar leggen. Is het echt helemaal niks dan volg ik waarschijnlijk haar raad op. Tenzij jullie nog andere leuke tips hebben?

Should I put saschings between each block and make a crazy quilt or do you have another idea?

En verder heb ik afgelopen week mijn verjaardag gevierd. Nou, dat klinkt wel heel enthousiast. Ik doe al jaren niet veel meer aan mijn verjaardag. Ik heb er niet zo veel mee. Ik ben de laatste van de reeks. En dit jaar kwam er ook nog een klein afscheidsfeeste voor de zoon bij. Dus het was een erg besloten feestje. Desalnietemin heel gezellig. Gewoon een paar vriendinnen.
En kijk wat ik van DH kreeg. Is dit niet geweldig mooi?

I had my birthday this week. And DH gave me these flowers. Aren't they lovely?
En alle rozen gaan open.
All roses open
En verder kreeg ik een geweldig mooi cadeau van DD. Ze maakte een soort kastje van karton en heeft dat gescrapt. En vervolgens als extra verrassing vulde ze de helft van alle laatjes met allemaal leuke houten knoopjes.

DD sraped me a little case with small drawers. It is all very tiny, 13x13 inch. In the drawings she put wooden buttens like a teacup, a cheep, a flower, a cat, a castle. It is really lovely.

9 opmerkingen:

Bietje zei

Als je de juiste mensen uitnodigt en dan zulke cadeaus krijgt, dan hoef je je verjaardag niet groots te vieren. Proficiat.

Gonny zei

Knappe dochter dat ze zo iets moois/leuk in elkaar zet. Alsnog gefeliciteerd. Geniet van de bloemen van ManLief...

Klaske zei

Nog gefeliciteerd!! Alles goed met de zoon in China? Fijn weekend

Anoniem zei

Hoi Marie José.
Op de volksuniversiteit had ik me nog zo voorgenomen om je dinsdag te feliciteren. Vergetuuuh!!! Niettemin van harte proficiat.

Jeanny

tiny zei

Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en wat een mooie rozen en een leuk "kastje"van je DD en de inhoud is helemaal top!! Voor je experimentsdrang zou ik zo geen raad weten, vaak moet ik het dan in het echt zien, maar je komt er met je quiltmaatje vast wel uit. De kleuren vind ik in ieder geval wel heel mooi.
Fijn weekend Tiny

Isabella zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Leuke/mooie cadeau's heb je gekregen. Ik geloof dat ik mijn DD ook aan het scrappen moet zien te krijgen :-)
Van mij geen advies voor je experiment.

Guusje, zei

Wat jammer dat het niet zo uitvalt als je gedacht hebt. Maar misschien valt het uiteindelijk toch nog mee en anders is het idee van het quiltmaatje een heel goed idee. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een ontzettend leuk en origineel cadeau hebt je gekregen. Ook erg leuk om te doen dat scrappen en wat leuk dat je ook nog allemaal knoopjes hebt gekregen. Een cadeau om te koesteren.

veerle zei

Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag! Leuk cadeau zeg :)Zou ik ook wel willen

Anoniem zei

Wat een prachtig mooi cadeautje heb je gekregen van je dochter.

Rudy